tisdag 15 november 2011



Har nu spelat ut det mäktiga spelet Uncharted 3. Det tog ca 3 sittningar på 2-4 timmar och jag är lyrisk av helheten av detta spel från Naughty Dog. Äventyret du får vara med om är ett av de bästa du kommer att ha varit med om när du tar upp din Dual Shock 2 dosa till ditt playstation 3 och du sugs in i Natan Drakes äventyr för att hitta hans förfaders skatt som han gömde när han seglade runt som sjörövare på 1600-talet.

Du spelar alltså som Natan Drake för 3e och kanske sista gången. Du har kvar dina vänner från de två första delarna av serien och du ska nu hitta din förfaders skatt. Du får spela som en ung Natan när han är i tonåren och befinner sig i mellanöstern för att finna sin förfaders ring, redan då var Nate en världsledande parkour-utövare (?!) och kan hoppa och svinga sig som en apa i djungeln för att komma undan tränade soldater med pistoler.


Där efter spelar du som Nate i nutid då han via sjunkande skepp, borgar och störtande plan tillslut hittar skatten. Vägen till Skatten är absolut bättre än sluten när du har hittat den. Men som helhet är detta är utomordentligt spel som du kommer ha många härliga spelupplevelser tillsammans med. Det finns några sämre egenskaper med detta spel som det alltid gör. Pusslen som tidigare var riktigt välarbetade och lagom många, har bytts ut mot ihärdiga strider där du nästan blir tvingad att slåss med de färdiganimerade slagen/slagsmålen och kombinationerna.


Spelet Går ibland till sin överdrift då du flera gånger upptäcker att fienderna ser exakt lika dana ut som i scenen precis innan när du har kastat någon överbord, simmande han ikapp båten eller har de bara varit lite lata med att göra modeller? Jag tror på det senare. Men jag tror, eller jag vet att om du tar upp detta spel och sätter dig några timmar, kommer du inte kunna lägga ner det innan du har fått reda på vart nästa scen tar dig, Finns bara ett ord: EPISK.

9 av 10 Får det av mig i betyg, del 2 i serien var fortfarande mäktigare då de va nytt. Men naughty dog gör om samma lyckade koncept om det är lika kul igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar